پمپ ترمز انواع لیفتراک
ترمز لیفتراک
ترمزهای لیفتراک یک کار ساده اما مهم دارند: توقف یک لیفتراک که صدها کیلوگرم بار را حمل می کند. اطمینان از اینکه اجزا و سیستم های لیفتراک به درستی کار می کنند، کلید حفظ ایمنی و بهره وری اپراتورهای شما است. مجموعه ترمز لیفتراک شما یکی از مهمترین اجزای ایمنی است که باید هر روز قبل از استفاده از لیفتراک بازرسی شود. هنگامی که لیفتراک شما نمی تواند سرعت خود را کاهش دهد یا به موقع متوقف شود، پرسنل صدمه و از طرف دیگر محصولات ارزشمند آسیب می بینند. بنابراین عملکرد صحیح سیستم ترمز لیفتراک بسیار حیاتی است.
درک اینکه چگونه این سیستم به طور کامل کار می کند، ایمنی را ارتقا می دهد و انطباق با تمام دستورالعمل های نظارتی را در سراسر هیئت تضمین می کند. سیستم ترمز از قطعات زیادی تشکیل شده است و مهم است که هر اپراتور آنها را در داخل و خارج بداند. دانستن نحوه استفاده ایمن و موثر از ترمز نیز ضروری است. در اینجا اطلاعاتی در مورد سیستم ترمز لیفتراک و علت های آسیب این سیستم و پیشگیری از خرابی آن آورده شده است.
درام ترمز و کفشک ترمز چیست؟
بیایید دقیقاً به این سؤال متداول بپردازیم: بیشتر لیفتراک ها چه نوع ترمزهایی دارند؟ جواب: ترمزهای درامی و کفشکی.
سیستم ترمز از قطعات و اجزای زیادی تشکیل شده است. هر کدام نقش و هدف مشخصی دارند. اول، درام و کفشک. درام ها در مقابل کفشک ها قرار می گیرند تا وسیله نقلیه را در حین حرکت متوقف کنند. با این حال، قطعات متحرک زیادی وجود دارد که به این عملیات کمک می کند. دو تکه فولاد کفش های ترمز را تشکیل می دهند. اولین قطعه ای که در مقابل درام ترمز قرار می گیرد تا سرعت لیفتراک را کاهش دهد و متوقف شود، به عنوان لنت ترمز شناخته می شود. اینها معمولاً توسط روغن ترمز فعال می شوند. ترمز محصول اصطکاک است. بنابراین، پوشش ترمز در برابر حرارت مقاوم است؛ کفشک ها اما اینگونه نیستند.
هنگامی که اپراتور پدال ترمز را به سمت پایین فشار میدهد، کفشکهای ترمز به درام ترمز فشار میآورند و اصطکاک ایجاد میکنند که سرعت لیفتراک را کاهش میدهد. با گذشت زمان، بخشی که به درام فشار میآورد (لنت کفشک ترمز) فرسوده میشود و باید تعویض شود.
کفشک های ترمز لیفتراک در صورت نگهداری مناسب باید بین 5000 تا 7000 ساعت دوام بیاورند. هر 250 ساعت، باید گرد و غبار ترمز انباشته شده را بیرون بریزید تا از ساییدگی برآمدگیها در کفشکهای ترمز (یا بدتر از آن – درام ترمز) جلوگیری کنید. کفشک و درام ترمز نیز به تنظیمات و نگهداری دوره ای نیاز دارند.
انواع مختلف سیستم ترمز لیفتراک
۱. ترمز دیسکی خیس (ترمز خیس)
ترمزهای دیسکی خنک شده با روغن که بیشتر به ترمزهای مرطوب معروف هستند، از فشار هیدرولیک برای فشرده کردن دیسک ها و کاهش سرعت محورهای محرک استفاده می کنند. ترمز در این مدل کاملاً عایق شده و از گرد و غبار، زباله و کثیفی محافظت می شود، بنابراین لازم نیست نگران آلودگی یا خوردگی باشید. پس اگر محیط کاری سنگین، کثیف یا گرد و غباری دارید، ترمزهای دیسکی مرطوب را در نظر بگیرید.
ترمزهای خیس به ندرت نیاز به تعویض دارند و فقط نیاز به تعویض دوره ای روغن دارند. آنها یک جایگزین مقرون به صرفه برای ترمزهای درام و کفشی برای بسیاری از کاربردها هستند.
۲. ترمز هوا
ترمزهای هوا معمولاً در وسایل نقلیه بزرگتر و سنگین استفاده می شوند و به کمپرسور هوای موتوردار نیاز دارند. همانطور که از نام آن پیداست، ترمزهای هوا با استفاده از هوای فشرده (فشار بر روی یک محرک) برای اعمال نیرو به کفشک یا لنت ترمز، لیفتراک را کند می کنند.
۳. ترمز محرک هیدرواستاتیک
برخی از لیفتراک ها به جای پیشرانه مکانیکی، از یک درایو هیدرواستاتیک استفاده می کنند. با یک لیفتراک هیدرواستاتیک، سیال هیدرولیک مستقیماً به چرخ ها پمپ می شود. هنگامی که پدال گاز آزاد می شود، جریان مایع متوقف می شود و یک اثر ترمز طبیعی وجود دارد. اگر برنامه حمل و نقل مواد شما از راه اندازی و توقف آرام و تدریجی بهره می برد، لیفتراک های هیدرواستاتیکی انتخابی عالی هستند.
۴. ترمز احیا کننده / پلاگین لیفتراک
پلاگین لیفتراک، همچنین به عنوان ترمز برگشتی یا احیا کننده شناخته می شود، به طور دقیق برای لیفتراک های برقی است. با استفاده از ترکیب مناسب پدال گاز و انتخابگر جهت، اپراتور لیفتراک می تواند بدون استفاده از ترمز لیفتراک سرعت خود را کاهش داده و جهت را تغییر دهد.
همانطور که موتور الکتریکی جهت را معکوس می کند، انرژی جنبشی به الکتریسیته تبدیل می شود که زمان کار را افزایش می دهد. به همین دلیل است که به اتصال لیفتراک ترمز احیا کننده نیز گفته می شود.
ساختار سیستم ترمز لیفتراک
دو جزء اصلی مجموعه ترمز شما درام ترمز و کفشک ترمز هستند. هنگام ترمزگیری، کفشکهای ترمز در مقابل درام ترمز قرار میگیرند تا باعث ایجاد اصطکاک و کاهش سرعت و توقف لیفتراک شما شوند.
کفشک های ترمز از دو قطعه فولادی تشکیل شده است. بخشی که برای کاهش سرعت و توقف در مقابل درام ترمز قرار می گیرد به عنوان لنت ترمز شناخته می شود. به دلیل ماهیت اصطکاکی عمل ترمز، روکش ترمز مقاوم در برابر سایش و حرارت است. با استفاده از کفشک های ترمز در طول زمان، لنت ترمز فرسوده شده و نیاز به تعویض دارد. کفشک های ترمز نیز به صورت دوره ای نیاز به تعمیر و نگهداری و تعویض دارند. بدون تعمیر و نگهداری مناسب، سایش و پارگی گرانتری را میتوان به درام ترمز وارد کرد که نیاز به تعویض گران قیمت دارد.
علل شایع آسیب سیستم ترمز لیفتراک
در حالی که ساییدگی و پارگی عمومی می تواند منبع آسیب شکستگی باشد اما تعمیر و نگهداری مداوم و بیش از حد ترمز می تواند نشانه ای از عملکرد ضعیف اپراتور باشد. خطاهای رایجی که می تواند باعث آسیب به سیستم ترمز شود عبارتند از:
- رانندگی با ترمز دستی درگیر
- ترمز خیلی شدید بدون اینکه زمان کافی برای کاهش سرعت لیفتراک در نظر گرفته شود
- رانندگی “دو پا” با ترمزهای نیمه درگیر
- خطای راننده منجر به آسیب به سیلندر چرخ و عایق هاب می شود که سیستم ترمز را به درستی روغن کاری می کند.
بازرسی های قبل از شیفت کاری می تواند به تشخیص زودهنگام مشکلات مربوط به ترمز را مشخص کند و کارمندان را از وضعیت تجهیزات خود آگاه می کند. اطمینان از مقاومت مناسب پدال ترمز و درگیری ترمز دستی، لیفتراک ها را برای کار ایمن نگه می دارد و بررسی های بصری کفشک های ترمز از طریق توپی چرخ ها می تواند نیازهای تعمیر و نگهداری را قبل از ایجاد مشکلات کامل برطرف کند.
انجام این کار مناطقی را که در صورت نیاز به تعمیر و نگهداری نیاز دارند برجسته می کند. این کار علاوه بر محدود کردن تعمیرات، طول عمر سیستم ترمز شما را نیز افزایش می دهد.
خرید قطعات سیستم ترمز لیفتراک
ترمزهای لیفتراک شما هر روز و روز به سختی کار می کنند تا هزارن کیلوگرم را به درستی جابجا کرده و در صورت نیاز متوقف کنند. چه لنت ترمز باشد، چه ترمز درام یا گزینه ای مانند روغن خنک شونده، ترمزهای شما در نهایت نیاز به تعویض خواهند داشت. شرکت تامین دنیای هوشمند قطعات اصلی سیستم ترمز لیفتراک را از معتبرترین برندها مانند تویوتا، کلارک و سپاهان، عرضه میکند و همچنین جامعترین موجودی قطعات لیفتراک را برای همه مدلهای لیفتراک ارائه می دهد.
آیا در حال راه اندازی لیفتراک و یادگیری در مورد ویژگیها و بخشهای مختلف این لوازم پیچیده حمل مواد جدید هستید؟ آیا امیدوارید که در نحوه عملکرد این دستگاه مهارت داشته باشید؟ برای دستیابی یه این اهداف آشنایی با سیستم ترمز لیفتراک نقطه خوبی برای شروع است. ترمزها برای هر عملیاتی ضروری هستند زیرا باعث توقف خودرو در مواقع لزوم میشوند. درک اینکه چگونه این سیستم به طور کامل کار میکند، ایمنی را ارتقا داده و از انطباق با تمام دستورالعملهای نظارتی اطمینان میدهد.
اطمینان از اینکه اجزا و سیستمهای لیفتراک به درستی کار میکنند، کلید حفظ ایمنی و بهرهوری اپراتورهای شما است. سیستم ترمز لیفتراک شما یکی از مهمترین اجزای ایمنی است که باید هر روز قبل از استفاده از لیفتراک بازرسی کامل و دقیق شود.
لیفتراک جزء لاینفک بسیاری از مشاغل به خصوص انبارها است. بزرگترین چالشی که امروزه اپراتورها با آن روبرو هستند این است که تصمیم بگیرند چه نوع لیفتراکی را می خواهند و اینکه آیا لیفتراک مورد نظر آنها واقعاً برای کار مناسب است یا خیر. چیزی که یک ماشین نسبتاً ساده به نظر میرسد، در واقع کمی پیچیدهتر از آن چیزی است که فکر میکنید.
سیستم ترمز لیفتراک از قطعات زیادی تشکیل شده است و مهم است که هر اپراتور این اجزا و قطعات را چه از داخل و چه از خارج بشناسد. دانستن نحوه استفاده ایمن و موثر از ترمز نیز ضروری است. در این راهنمای دقیق، هرآنچه را که باید درباره سیستم ترمز لیفتراک بدانید را پیدا خواهید کرد.
ساختار مونتاژ سیستم ترمز لیفتراک
دو جزء اصلی سیستم ترمز لیفتراک شامل ترمز درام و کفشک ترمز هستند. هنگام ترمزگیری، کفشکهای ترمز در مقابل درام ترمز قرار میگیرند تا باعث اصطکاک و کاهش سرعت لیفتراک شما شود.
درام ترمز و کفشک ترمز چیست؟
همانطور که اشاره کردیم سیستم ترمز لیفتراک از قطعات و اجزای زیادی تشکیل شده است که هر کدام نقش و هدف مشخصی دارند. دو جز اصلی که شامل سیستم ترمز درام و کفشک ترمز میشود؛ طبلها در مقابل کفشکها قرار میگیرند تا وسیله نقلیه را در حین حرکت متوقف کنند. با این حال، قطعات متحرک زیادی وجود دارند که به این عملیات کمک میکنند. دو قطعه فولادی کفشکهای ترمز را تشکیل میدهند. بخشی که در مقابل درام ترمز برای کاهش سرعت و توقف قرار می گیرد به عنوان لنت ترمز شناخته می شود. . اینها معمولاً توسط روغن ترمز فعال میشوند. ترمز محصول اصطکاک است؛ بنابراین، پوشش ترمز در برابر حرارت مقاوم است. از طرف دیگر کفشکها اینطور نیستند.
به دلیل ماهیت اصطکاکی عمل ترمز، پوشش ترمز در برابر سایش و حرارت مقاوم است. با استفاده از کفشک ترمز در طول زمان، لنت ترمز فرسوده شده و نیاز به تعویض دارد. کفشکهای ترمز نیز به صورت دوره ای نیاز به تعمیر و نگهداری و تعویض دارند. بدون تعمیر و نگهداری مناسب، فرسودگی و پارگی سنگینتری را میتوان به درام ترمز وارد کرد که نیاز به تعویض گران قیمت دارد.
تعمیر و نگهداری معمول ضروری است
همانطور که در مورد بسیاری از اجزای هر وسیله نقلیه یا کالای تکنولوژیکی برای آن موضوع وجود دارد، تعمیر و نگهداری معمول سیستم ترمز لیفتراک ضروری است. با توجه به گرانش نقش ترمزها نمی توان آنها را نادیده گرفت. خبر خوب این است که تعمیر و نگهداری معمولی آن دشوار نیست. بیشتر این کار را می توان با بررسی و ارزیابی پیشگیرانه تمام قسمتهای سیستم ترمز انجام داد. بازرسی قبل از شیفت میتواند بیشتر این موارد را برطرف کند. خبر خوب در مورد بازرسی قبل از شیفت این است که اجباری است و باید به هر حال انجام شود.
بازرسیهای قبل از شیفت کاری برای سلامت سیستم ترمز لیفتراک
برای ایمنی و سلامت عملیاتی سیستم ترمز لیفتراک بهتر است هر کدام از اپراتورهای لیفتراک قبل از شروع شیفت، یک چک لیست بازرسی را تکمیل کنند. این اقدام اگرچه به اندازه بررسیهای تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده دقیق نیست اما بازرسی اپراتور به تشخیص زودهنگام مشکلات کمک کرده و کارگران را از وضعیت تجهیزات خود آگاه می کند. اطمینان از مقاومت مناسب پدال ترمز و درگیر شدن ترمز دستی، لیفتراکها را برای کار ایمن آمده میکند و بررسیهای بصری کفشکهای ترمز از طریق توپی چرخها میتواند نیازهای تعمیر و نگهداری را قبل از ایجاد مشکلات کامل برطرف کند.
علل رایج آسیب سیستم ترمز لیفتراک
در حالی که سایش و پارگی عمومی میتواند منبع آسیب و شکستگی باشد. به طور خاص چند رفتار وجود دارد که میتواند آسیب را تشدید کند. رانندگی با ترمز دستی درگیر یک دلیل بزرگ است. علاوه بر این، رانندگی بیش از حد سریع و ترمز شدید نیز راه دیگری برای آسیب رساندن به سیستم ترمز لیفتراک است. تنش و گرمای شدید بر روتورها و کولیسها سنگینی میکند که به نوبه خود باعث سنگ زنی بیش از حد م شود. علاوه بر این، رانندگی با دو پا یکی دیگر از دلایل رایج آسیب به سیستم ترمز لیفتراک است.
مهمترین نکتهای که باید در مورد لیفتراکها به خاطر بسپارید این است که اپراتورها باید آموزش کامل و مناسبی را دریافت کنند تا اطمینان حاصل شود که میتوانند لیفتراک را به شیوهای ایمن و صحیح کنترل کنند.
نکته:
اگر یکی از علائم آسیب ترمز لیفتراک را مشاهده کردید، وقت آن است که با یک متخصص خبره مشورت کنید. توقف برنامهریزی نشده نباید مانع بهرهوری شما شود.
کارشناسان تعمیر لیفتراک میتوانند یک بازرسی کامل از ترمزهای لیفتراک شما داشته باشند تا به شما کمک کنند تا تعیین کنید که آیا نیاز به تعمیر دارند و یا باید تعویض شوند. اگر لیفتراک شما نیاز به تعویض قطعه داشت، بهتر است قطعات آن را از نمایندگیهای معتبر تهیه کنید.
قبل از خرید قطعات و لوازم یدکی مورد نیاز خود برای سیستم ترمز لیفتراک، حتماً بررسیهای لازم را به عمل آورید تا مطمئن شوید که فروشگاه مربوطه به عنوان نمایندگی قطعات لیفتراک، یک فروشگاه معتبر و قابل اطمینان است.
بررسی ویژگی های سیستم ترمز لیفتراک
لیفتراک از اجزاء و قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است. یکی از اجزاء بسیار مهم آن نیز ترمز است. سیستم ترمز لیفتراک نقشی اساسی در ایمنی این ماشین بزرگ صنعتی دارد و بدون وجود آن راننده لیفتراک هیچگاه نمی تواند سرعت این ماشین را کنترل کند.
اگر شما هم دوست دارید با این قطعه پرکاربرد بیشتر آشنا شوید با ادامه این مقاله همراه باشید.
نقش سیستم ترمز لیفتراک چیست؟
ترمز لیفتراک قطعه ای است که راننده با استفاده از آن می تواند در چرخهای لیفتراک اصطکاک تولید کرده و آن را از حرکت باز نگه دارد.
بدون وجود ترمز، سرعت لیفتراک قابل کنترل نیست و انرژی که این قطعه مهم به این ماشین صنعتی عظیم الجثه وارد میکند به قدری زیاد است که در هر شرایطی میتواند سرعت آن را کم میکند.
باید بدانید در لیفتراکهای امروزی نقش ترمز فراتر رفته و میتواند در هندلینگ این ماشین نیز موثر باشد.
چطور یک پدال ترمز کوچک قادر به کنترل ماشین بزرگی چون لیفتراک است؟
با وجود اینکه سیستم ترمز یکی از کوچکترین قطعات به کار رفته در لیفتراک است اما قدرت آن چند برابر قطعات دیگر است.
نیروی ترمز هیدرولیکی است و به همین منظور انرژی که به این ماشین صنعتی وارد میکند بسیار زیاد است.
اجزای سیستم ترمز لیفتراک
سیستم ترمز، خود از قطعات بسیار دیگری تشکیل شده است. این قطعات شامل کیت میخ و فنر ترمز، کفشک و لنت، پیچ رگلاژ ترمز، سیلندر چرخ، کیت فنر ترمز و توپی چرخ میشود.
هر یک از این اجزا در کارکرد درست ترمز نقش دارند و خرابی یا از کار افتادن هر کدام موجب ایجاد مشکلات بزرگی در لیفتراک خواهد شد.
روش مراقبت از ترمز لیفتراک
اکثر وسیلههایی که ما داریم در اثر گذشت زمان و استحکاک دچار مشکلات فراوانی میشوند اما گاهی با انجام اقداماتی مفید میتوان از خراب شدن زودرس قطعات آنها جلوگیری کرد.
نکاتی که در ادامه ذکر میکنیم بهترین روش مراقبت از سیستم ترمز یک لیفتراک است پس حتما به این موارد توجه کرده و با عمل کردن به آنها از مشکلاتی که قرار است در آینده ایجاد شود جلوگیری کنید.
بررسی اجزای ترمز
نکته اول این است که اجزای این قطعه مهم در لیفتراک را هر شش ماه یکبار توسط اپراتورهای ماهر چک کنید تا از وضعیت آنها مطلع شوید.
اگر در مناطق سردسیر یا بسیار مرطوب زندگی میکنید بهتر است هر سال ترمز لیفتراک تان را عوض کنید زیرا تاثیر منفی آب و هوای سرد و مرطوب در کارایی ترمزها زیاد است.
بررسی ترمز دستی
ترمز دستی لیفتراک را باید هر روز چک کنید تا اگر دچار مشکل شده است از آن مطلع شوید.
برای این کار بهتر است با نیرویی 10 کیلویی ترمز دستی را بکشید و سپس میزان قدرت آن را بسنجید.
بررسی روغن ترمز
سیستم ترمز باید روغن کافی داشته باشد، پس هر روز قبل از روشن کردن لیفتراک میزان روغن ترمز آن را چک کنید. میزان روغن ترمز باید تا نزدیکی علامت MAX که روی منبع آن ذکر شده، برسد.
تعمیر سیستم ترمز لیفتراک
این قطعه ممکن است خیلی زود دچار ساییدگی شود پس هر روز آن را بررسی کنید تا در صورت بروز هر نوع آسیبدیدگی بتوانید تعمیرش کنید.